Emas Ar-Rahnu YaPEIM
Klik Gambar Untuk Maklumat Lanjut Tentang Emas Ar-Rahnu YaPEIM

Emas Ar-Rahnu YaPEIM Jurnal Syukur Nurul ATOMY

EMAS AR-RAHNU YaPEIM MIND SET NURUL

 EMAS AR-RAHNU YaPEIM MIND SET NURUL

Emas Ar-Rahnu YaPEIM

Beli dan Simpan Emas Ar-Rahnu YaPEIM Gold pilihan nombor satu (1) di hati peminat-peminat emas 999.

Sekarang, ramai collector dah start kumpul emas Ar-Rahnu YaPEIM. Nurul pun dah mula sikit-sikit.

Orang cakap, sikit-sikit lama-lama jadi bukit.
Tambah-tambah harga Emas murah sikit dari bulan lepas.

Nurul tengok minggu lepas ramai beratur di Kedai Emas.

emas ar-rahnu yapeim

BILA MASA YANG SESUAI BELI EMAS?

Soalan ni paling senang nak jawab.
Yelah, bila dah kerja dalam bidang emas ni, banyak soalan-soalan pelik.

Takpe, Nurul pun dulu macam ni jugak.

Jawapannya, masa paling sesuai beli emas adalah semasa anda ada duit.

Hahahahaha

Ya, macam lawak kan. Itulah realiti.
Sepanjang pengalaman Nurul 12 tahun lebih menceburi bidang emas, hari-hari tengok harga emas dan hari-hari berhadapan customer yang gadai dan tebus.

Tak rugi memiliki emas, yang rugi bila korang pergi kedai eco hari-hari, beli barang-barang tak perlu…. kannn… betul tak? Hihihi

Nurul, 2020

KONSEP BELI DAN SIMPAN EMAS

Maksud Nurul,
Beli emas bukan seperti beli saham atau main forex okey.

Konsep ni kena faham betul-betul ye.

Kita memiliki emas adalah untuk simpan. Ye. Simpanan.
Tanam dalam minda. Set Mind anda beli emas adalah sebagai simpanan.

Altenatif, selain simpan simpan duit. Kita simpan duit dalam jumlah yang sikit. Bila dah banyak kita tukarkan nilaian duit kita kepada nilaian emas.

Sebab tu orang dulu-dulu, walaupun susah macam mana pun, rumah nak roboh pun, tak ada kereta mewah-mewah tetap ada emas yang simpan.

Paling kurang barang-barang kemas yang dipakai. Kenapa? Sebab mereka simpan nilai.

So, masa paling sesuai beli emas bila kita ada duit.

JANGAN TUNGGU HARGA EMAS AR-RAHNU YAPEIM RENDAH!

Ada kawan Nurul cakap mereka tersalah beli. Mereka beli semasa harga emas tinggi. Selepas sebulan, harga emas turun.

Mereka rasa dah rugi. Bagi Nurul, bila kita ada emas lebih baik dari kita ada barang-barang yang bukan keperluan pun.

Kadang kita membazir duit yang kita ada beli keinginan atau sangkaan.
Kita sangkakan barang yang kita beli tu akan bahagia kan kita.

Selepas beli, perasaan sama jer. Kita hanya ingin memiliki. Selepas memiliki tiada impact pun terhadap kehidupan kita.

See, kita sebenarnya hanya beli ingin. Keinginan.
Lebih baik simpan dan simpan dalam betuk emas.

Bila nak beli emas? Bila ada duit dan beli lah emas. Tak kisah harga apa atau waktu bila. Cuma pastikan kedai yang kita beli tu betul-betul sah, ikut harga semasa.

Yang penting ada kesedaran dalam minda untuk simpan emas.

KENAPA SIMPAN EMAS AR-RAHNU YAPEIM 999?

Ada 7 sebab Nurul senaraikan:

  • Nilai harga emas ar-rahnu YaPEIM yang kompetitif dan berpatutan
  • Diterima di semua 212 cawangan Ar-RAHNU YaPEIM seluruh Malaysia
  • Diterima sebagai gadaian dengan margin pembiayaan sehingga 80% (Produk Ar-Rahnu Emas)
  • Jaminan harga belian semula dengan susut nilai serendah 8% dari harga semasa
  • Keluaran terhad (Edisi Khas)
  • Dilengkapi dengan ciri-ciri keselamatan
  • Produk yang dijamin kualiti dan mutu emas

CARA NAK ELAK TERTIPU BELI EMAS

Bila dah sedar diri untuk simpan emas, kita mula rambang mata.
Ada yang beli barang kemas, ada yang beli gold bar.

1. Pastikan Kredibiliti Penjual

Anda perlu semak tempat kita beli terutama kedai-kedai emas yang mencurigakan. Nak mudah beli dengan Ar-Rahnu YaPEIM jer… hihi…

2. Jual beli Cara COD Sahaja

Untuk beli emas, elakkan beli dari individu secara persendiri yang jual tanpa bersemuka. Lebih baik kita tengok sendiri emas tersebut secara fizikal atau beli dengan pusat penjualan yang sah.

3. Juma Di Tempat Awam


Jika nak beli dengan individu persendirian jugak, set temujanji di tempat awam. Kerana risiko ditipu atau disamun agak kurang. Orang ramai kan.

4. Cek Keadaan Emas

Semak betul-betul keadaan emas terebut. Kadang-kadang ada emas yang beratnya pelik sikit sebab hanya luaran emas sahaja, dalam ada bendasing yang lain. Banyak laporan kes penipuan emas terutama barang kemas yang didalamnya ada besi untuk bagi berat sikit.

5. Semak Harga Semasa

Sentiasa alert dengan harga semasa. Sekarang korang boleh semak di website jer. Tapi di google harga emas terkini. Dibawah contoh harga emas yang sentiasa dikemaskini oleh pihak Ar-Rahnu YaPEIM. Korang boleh pergi ke laman web rasmi Ar-Rahnu YaPEIM sendiri.

Emas Ar-Rahnu YaPEIM

BELI EMAS AR-RAHNU SECARA ONLINE

emas ar-rahnu yapeim
Laman web yang sah untuk beli Emas Ar-Rahnu YaPEIM

Dibawah Nurul senarai link Emas Ar-Rahnu YaPEIM untuk korang beli ye:

1. WAFER 1G EDISI HARI MALAYSIA (SABAHSARAWAK)
MYR 325.00

BUY NOW:
https://rippleavana.page.link/qiJb

Description:
WAFER 1G EDISI HARI MALAYSIA (SABAHSARAWAK)
https://rippleavana.page.link/qiJb



2. WAFER 1G EDISI HARI MALAYSIA (SEMENANJUNG)
MYR 325.00

BUY NOW:
https://rippleavana.page.link/RRgC

Description:
WAFER 1G EDISI HARI MALAYSIA (SEMENANJUNG)
https://rippleavana.page.link/RRgC


3. SET KOMBO EDISI HARI MALAYSIA
MYR 670.00

BUY NOW:
https://rippleavana.page.link/Zpo5

Description:
SET KOMBO EDISI HARI MALAYSIA
https://rippleavana.page.link/Zpo5


4. 1 DINAR EMAS 4.25 GRAM MUTU 999
MYR 1,230.00

BUY NOW:
https://rippleavana.page.link/UDCw

Description:
1 DINAR EMAS 4.25 GRAM MUTU 999
https://rippleavana.page.link/UDCw



5. SET KOMBO EDISI ASMA’UL HUSNA
MYR 660.00

BUY NOW:
https://rippleavana.page.link/vcdS

Description:
SET KOMBO EDISI ASMA’UL HUSNA
https://rippleavana.page.link/vcdS



6. WAFER 1G EDISI ASMA’UL HUSNA – AR RAHIM
MYR 325.00

BUY NOW:
https://rippleavana.page.link/kN1c

Description:
WAFER 1G EDISI ASMA’UL HUSNA – AR RAHIM
https://rippleavana.page.link/kN1c


7. SET EDISI ASMA’UL HUSNA (AR RAHIM) DAN ALBUM
MYR 335.00

BUY NOW:
https://rippleavana.page.link/PYCT

Description:
SET EDISI ASMA’UL HUSNA (AR RAHIM) DAN ALBUM
https://rippleavana.page.link/PYCT

Ku Nurul Azira

https://nurulazira.com

Ku Nurul Azira Ku Shafii adalah seorang penulis bebas yang memperjuangkan cinta. Bertugas dalam bidang emas sebagai kerjaya yang diminati.

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *