Emas Ar-Rahnu YaPEIM
Klik Gambar Untuk Maklumat Lanjut Tentang Emas Ar-Rahnu YaPEIM

Emas Ar-Rahnu YaPEIM Jurnal Syukur Nurul ATOMY

TOYOTA HILUX VS TRITON DAN PICKUP LAIN

Toyota Hilux… Nah. Adoi… Pening kepala ni. Tak tahu nak habaq dah. Nak pilih yang mana satu pilihan hati. Nurul dan Inchek Somai lama dah dok buat research. Sampai hari ni masih belum buat keputusan. Hampir setahun dah ni dok zikir hari-hari antara lima (5) pickup truck ni: Toyota Hilux Ford Ranger Mitsubishi Triton Nissan […]Read More

EMAS AR-RAHNU YaPEIM MIND SET NURUL

Beli dan Simpan Emas Ar-Rahnu YaPEIM Gold pilihan nombor satu (1) di hati peminat-peminat emas 999. Sekarang, ramai collector dah start kumpul emas Ar-Rahnu YaPEIM. Nurul pun dah mula sikit-sikit. Orang cakap, sikit-sikit lama-lama jadi bukit. Tambah-tambah harga Emas murah sikit dari bulan lepas. Nurul tengok minggu lepas ramai beratur di Kedai Emas. BILA MASA […]Read More

ATOMY MALAYSIA SCAM POSITIF DAN NEGATIF

Atomy Malaysia scam. Ia pernyataan yang menimbulkan pelbagai persepsi diminda. Rasa jiwa terpukul menjentik hati. Kemurungan sementara. Terutama bagi Nurul, kerana Nurul baru sahaja daftar dan promosi kebaikan Atomy Malaysia kepada kawan-kawan dan saudara mara. Adakah nak tarik hand breake atau biarkan ia terus meluncur laju? Sebelum itu, Nurul mohon ribuan kemaafan jika tulisan ini […]Read More

PERPISAHAN TERASING JURNAL SYUKUR NURUL #3

Perpisahan terasing buat Sahabat-ku, Jurnal syukur Nurul ketiga ini, Nurul tujukan surat buat sahabat – sahabat yang Nurul sayang. Nurul bukan siapa siapa. Hanya insan biasa yang lemah, jahil, banyak buat salah silap. Alhamdulillah, dengan kasih sayang Allah Nurul dapat siapkan tulisan ini. Terlebih dahulu Nurul mohon ribuan kemaafan atas tulisan tentang perpisahan kita ini. […]Read More

JURNAL SYUKUR NURUL #1 PUISI KALAM INSAN

Jurnal syukur adalah terapi untuk jiwa berkomunikasi dalam diri.Setiap hari kita terlepas pandang banyak toksin halus masuk ke dalam alam rohani kita. Bagi Nurul, toksin dijiwa adalah bahasa lain dari tekanan (stress).Sangat bahaya jika dibiarkan. Setiap minggu, Nurul akan cuba tulis apa-apa peristiwa sebagai jurnal kesyukuran Nurul untuk release toksin dalaman.Atau detoks hati Nurul. TOKSIN […]Read More

PUTU HALBA CIKGU BANDAR MACHANG

Putu Halba adalah kueh tradisional musim hujan di Kelantan. Ya.Ia muncul apabila tibanya musim tengkujuh, setiap hujung tahun di Kelantan.Kueh ini menjadi sajian unik yang sukar dijumpai di negeri lain. Sejak Nurul tinggal disini, kami satu keluarga dah biasa menikmati menu putu halba panas-panas dalam suasana hujan. Sambil-sambil layan Netflix pulak, bersandar disofa pada hari […]Read More

Atomy Malaysia Sebuah Permulaan Bisnes Online

Bisnes Atomy Malaysia semakin berkembang cepat.Adakah anda sudah ada bisnes online? Zaman sekarang ramai telah berjaya menjana pendapatan hanya melalui internet. Tahun 2020 dah nak habis. Lagi 1 bulan lebih. Rasa sekejap sangat masa berjalan kan… Tambah-tambah situasi PKP dan COVID19 sekarang. Buat duit online bukan lagi tipu. Kalau dulu income dari internet ni propa […]Read More

PAJAK GADAI EMAS Ar-RAHNU CARA NURUL BAYAR UPAH SIMPAN ONLINE

Hari ini Nurul rasa tanggungjawab, nak share perkara best ni tentang gadaian emas di Ar-Rahnu YaPEIM. Sebelum tu, Jom berkenalan dulu. Nurul kerja di Ar-Rahnu YaPEIM dah lebih 11 tahun. Posting ini tiada bayaran apa-apa ye, just nak kongsikan manfaat simpanan Emas dan cara nak bayar ansuran gadaian Emas di Ar-Rahnu YaPEIM. InsyaAllah, semoga ianya […]Read More